Links

Airborne Museum Hartenstein Het Museum laat zien hoe de Slag om Arnhem verlopen is. Deze vond in september 1944 plaats in het gebied tussen Ede en Arnhem. Deze Slag maakte deel uit van de geallieerde operatie ‘Market Garden’.
Britse, Amerikaanse en Poolse luchtlandingstroepen moesten de bruggen over de rivieren vanaf de grens met België tot aan Arnhem bezetten.
Het Airborne Museum ligt in het centrum van Oosterbeek en is te vinden met behulp van de ANWB borden. Vanaf station Arnhem is het museum met de bus of trolley te bereiken. De loopafstand vanaf het station Oosterbeek is 10 minuten.
Operation Market Garden Op de homepage van Andries Hoekstra staat allerlei informatie over Operation Market Garden.
“The largest Airborne operation in history the heroic actions of the 1st Airborne Division in Holland, September 1944”.
Blik op bezet Nederland De vader van Gerrit en de heer R.P.G.A. Voskuil, schreven t.g.v. de 35-jarige bevrijding het boekje “Een blik op bezet Nederland”. Op pagina 45 tot 53 wordt uitgebreid verslag gedaan van de operatie Market Garden. Ook zijn enkele luchtfoto’s opgenomen, die tijdens de Slag om Arnhem genomen zijn.
Liberation Route Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden.
Parachute Field Ambulance Old Comrades Association Op deze site staat allerlei informatie over oud-strijders van de medische unit van een Airborne Divisie vanaf 1944.
Airborne Wandeltocht Iedere eerste zaterdag van September vindt in Oosterbeek het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld plaats.
De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Lest we forget.
Airborne Feelings Airborne Feelings wil alle informatie verstrekken in de Valleiregio en de Veluwezoom op het terrein van ‘Battlefield-toerisme’. Met medewerking van de gemeenten Ede, Rhenen, Renkum en Wageningen wil zij, samen met maatschappelijke organisaties uit de regio, de krachten bundelen om de toerist nog beter van dienst te zijn. Airborne Feelings wil het historisch besef bij bewoners en het toerisme in de regio bevorderen, ook door het stimuleren van evenementen die zijn gerelateerd aan de Slag om Arnhem.
The Arnhem 1944 Fellowship Maintain the unique bonds of friendship forged during the Battle of Arnhem in Holland during 1944. Provide a forum for veterans of the Battle to share and record their experiences for the benefit of future generations and serving members of the Armed Forces. Assist in the preservation of heritage connected with the Battle. Commemorate and remember the acts of bravery, sacrifice and loss of life during the Battle and educate the public about the history of the Battle.
Stichting Airborne Herdenkingen De Stichting Airborne Herdenkingen (SAH) heeft tot doel programmaonderdelen van de herdenkingen van de Slag om Arnhem te coördineren. Verschillende organistaties die betrokken zijn bij de airborne herdenkingen, de provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum zijn vertegenwoordigd in de Airborne Stichting.
Ergens in Nederland 1939-1945 Ergens In Nederland 1939 – 1945 is de werktitel van een uitgebreide verzameling militaria die uiteindelijk in een museum terecht moet komen. Op de uitgebreide website staat veel informatie over deze periode.
Bierbrouwerij Us Heit De Friese Bierbrouwerij is een klein familiebedrijf, die maar liefst acht verschillende speciaalbieren brouwt. Voor het brouwen van Us Heit speciaalbieren wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dat proef je: Natuurzuiver bier met karakter.