Doel Project

Airborne Beer is een charitatief project met een beroemd geschiedenisverhaal dat niet vergeten moet worden.

Het doel van Airborne Beer is dan ook tweeledig.

Geallieerde parachutisten landen in de corridor tussen Eindhoven en Arnhem tijdens Operatie Market Garden. Bron: Wikipedia.org.

Enerzijds wordt middels verkoop geld ingezameld voor doelen die de gedachte aan Operatie Market Garden in september 1944 levend willen houden.

Hierbij heeft Airborne Beer de volgende organisaties financieel ondersteund:

  • de Stichting “Lest we forget”, een belangenvereniging voor Britse en Poolse veteranen van de Slag om Arnhem,
  • de Stichting Airborne Museum Hartenstein te Oosterbeek,
  • de Stichting Liberation Route Europe.

Het tweede doel richt zich op informatieverspreiding omtrent Market Garden middels deze website en de wikkel van de fles.

Op deze website wordt uitvoerig verslag gedaan van de diverse presentaties, bereikte mijlpalen, de verkochte aantallen en de besteding van de genoemde sponsorbedragen.

Met de grootst mogelijke zorg is de website opgezet in drie talen; Nederlands, Engels en Pools. Verbeteringen en aanvullingen zijn welkom.

Zie voor nadere specificatie van de verkochte aantallen de subpagina: “Resultaten Airborne Beer“.

De merknaam Airborne Beer is sinds 1999 ingeschreven bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) Merk 658595. De inschrijving is in 2019 voor de tweede maal verlengd. Airborne Beer is als merknaam beschermd in Nederland, België en Luxemburg. Merkinbreuk op Airborne Beer in deze Benelux-landen wordt niet getolereerd.