De initiatiefnemer

Foto Bolswards Nieuwsblad: Begin van het project met brouwer Aart en initiatiefnemer Gerrit in de brouwerij, 25 augustus 1999.

Foto Bolswards Nieuwsblad: Begin van het project met brouwer Aart en initiatiefnemer Gerrit in de brouwerij, 25 augustus 1999.

Airborne Beer is een privé-initiatief van Gerrit Staal, geboren in 1963 in Heelsum (gemeente Renkum), de regio waar jaarlijks de Slag om Arnhem herdacht wordt. Momenteel woont hij in Oldeberkoop (Friesland).
De motivatie om dit project te starten is verwoord in het verslag van de presentatie op 21 augustus 1999 van het Airborne Beer in het Airborne Museum Hartenstein te Oosterbeek (zie Presentaties/introductie in 1999).

Gerrit is in zijn dagelijks leven werkzaam als Hoofd Kwaliteit, ARBO en Milieu. Tijdens zijn HBO-studie Levensmiddelentechnologie te Bolsward (eerste helft jaren 80) maakte hij kennis met Aart van der Linde. Aart, die daar de MBO-studie deed en aanvullend HBO Bedrijfskunde in Eindhoven, startte een eigen bedrijf, De Friese Bierbrouwerij.

Brouwer Aart en initiatiefnemer Gerrit proosten op het jubileum in 2009.

Aart van der Linde en Gerrit Staal heffen allebei een glas op het tienjarig jubileum in 2009 (Foto: De Weekkrant).

Dit bedrijf is in 1996 verhuisd van Sneek naar Bolsward en gevestigd in de voormalige proeffabriek van de genoemde opleidingen Levensmiddelentechnologie. De gemeenschappelijke opleidingsachtergrond resulteerde in een gezamenlijke bierpassie. Aart vanuit zijn professie, Gerrit als hobby.